Over mij


Over mij

Vanaf kleins af aan is sport mijn passie. Dit heb ik grotendeels te danken aan mijn moeder, zij heeft mij altijd gestimuleerd om gezond te eten en (veel) te sporten. Ik mocht meerdere sporten uitproberen, dus ik gaf mij op voor voetbal, karate en worstelen. Rond mijn zeventiende maakte ik kennis met thaiboksen. Deze sport sprak mij direct het meest aan.

Mijn trainer Hendri merkte op dat ik talent had en stelde voor om samen fanatiek te gaan trainen in Amsterdam bij Mejirogym. Vanaf dat moment ben ik begonnen met thaiboksen op professioneel niveau. Ik heb 13 jaar bij Meijrogym gethaibokst, onder andere samen met Jan Plas, André Manaart en Paul Lamoth. Op een gegeven moment mocht ik internationaal gaan vechten en ben ik (in 2003) NL Champ NKBB geworden. Niet veel later ben ik teruggekeerd naar Den Haag en ging ik bij Kamakura trainen onder leiding van Gerard Gordeau. Gedurende deze periode heb ik voornamelijk wedstrijden gebokst in het buitenland. Ik kijk met veel plezier en voldoening terug op deze tijd.

Op een gegeven moment mocht ik gaan trainen bij Vosgym onder leiding van Ivan Hypolite. Ik ging minder wedstrijden boksen en trainde steeds meer voor mijn eigen plezier. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik ging mij richten op krachtsport. Ik trainde graag samen met vrienden en genoot van het verleggen van mijn grenzen binnen deze sport. Tijdens het trainen grapten wij wel eens over bodybuilding. Omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen, nieuwe doelen op te stellen en mijn grenzen te verleggen, besloot ik om mee te gaan doen aan een bodybuilding competitie. Ik werd getraind en ondersteund door Marvin Nagelboem en Willem Jonkman. Ik schreef mij in voor Musclemania, natural bodybuilding. Deze competitie vond plaats in 2010, in Milaan. Hier heb ik hard voor gewerkt en ik haalde hier veel energie uit. Uiteindelijk werd ik European Champion novice lichtgewicht. Ik was gemotiveerd om hiermee door te gaan en in 2011 deed ik mee aan de Musclemania in Miami. Daar werd ik tweede van World Champion novice lichtgewicht. Vervolgens heb ik mij in 2012 weer ingeschreven in Miami, deze keer een klasse en gewicht hoger. Toen werd ik achtste.

Op dit moment train ik bij Kneetsgym, met een aantal oude bekenden en vrienden. Na meerdere sporten te hebben beoefend, leek het mij leuk om mijn enthousiasme met betrekking tot sport over te brengen aan anderen. Het motiveren en stimuleren van anderen geeft mij op dit moment de meeste energie. De kennis die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren, neem ik mee in mijn personal trainingen. Mijn trainers hebben mij toen der tijd ontzettend gesteund en gemotiveerd. Mede dankzij hen ben ik altijd tot het uiterste gegaan en heb ik mijn doelen weten te bereiken.
Dit kan jij ook! Hier ondersteun ik jou graag bij. Samen slagen wij gegarandeerd!